organiseer je koelkast en val

8 tips om je keuken zo aan te passen dat afvallen makkelijker wordt

Waarschijnlijk is de keuken de plaats in je huis is waar je het meest in aanraking komt met eten. Hoe je keuken is georganiseerd en ingericht heeft direct invloed op jouw lichaamsgewicht. Gebruik de volgende 8 tips om een keuken te creëren die afvallen makkelijker maakt.

1. Deel je koelkast optimaal in
Zorg dat de voedingsmiddelen die je meer zou willen eten, zoals fruit en groente, op ooghoogte liggen. De vetrijke producten als kaas en broodbeleg kun je uit het zicht verplaatsen naar de onderste lade.

2. Nog meer handige koelkast indeling
Vul de deur van je koelkast met caloriearme dranken en water. Hier bewaar je ook je vetarme sauzen als sriracha en mosterd. Met dit soort sauzen geef je gerechten net wat meer smaak en kan je toch afvallen.

3. Plaats suikerrijke frisdrank en zoete / vette snacks uit het zicht
Uit onderzoek blijkt dat mensen die frisdrank en snacks op het aanrecht laten staan tot wel 10 kilo zwaarder zijn dan mensen die deze producten uit het zicht houden. Niet handig dus als je wil afvallen.

4. Plaats gezonde groente snacks en fruit in het zicht
Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die een fruitschaal in de keuken op een zichtbare plaats hebben staan 6,5 kilo lichter zijn dan mensen die dat niet hebben.

5. Vul je vriezer met fruit en groente
Diepvries fruit en groente doet niet onder voor verse groente. Als de producten direct na het oogsten zijn ingevroren is er nauwelijks verlies van voedingsstoffen. Als je een keer geen tijd hebt om vers te kopen, dan biedt een slim gevulde vriezer uitkomst.

6. Gebruik kleinere borden, schalen en glazen
Hoe groter je bord, hoe meer je opschept en eet. Hetzelfde geldt voor je schaaltjes en drinkglazen. Als de maat van je bord kleiner wordt neemt de kans behoorlijk toe dat jouw kledingmaat ook kleiner wordt! Hetzelfde geldt voor de glazen waar je nu suikerhoudende frisdranken uit drinkt. De glazen waar je water uit drinkt hoeven natuurlijk niet kleiner.

7. Haal bonen en volkoren granen in huis
Om meer bonen en volkoren granen te gaan eten moet je ze wel eerst in huis halen. Vul je voorraadkast met zwarte bonen, kidney bonen, quinoa en volkoren pasta. Dit soort voedingsmiddelen bevatten veel vezels en voldoende eiwit, waardoor ze een sterke verzadigende werking hebben. Hierdoor heb je minder snel opnieuw trek.

8. Koop een keukenweegschaal en een maatbeker
Om meer gevoel te krijgen bij hoeveel calorieën je precies eet helpt het om een tijdje je porties te wegen en te meten. Als je weet hoeveel je van een bepaald voedingsmiddel eet of drinkt, dan kan je ook bepalen hoeveel calorieën dat zijn. Op deze manier kan je caloriebewust eten en dat helpt om af te vallen.

Bron: Harvard Medical School

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Een slanke taille: ga je voor de waist trainer of voor een caloriebeperkt dieet + krachttraining?

Lichaamsvet: hoe kom je er aan en hoe kom je er vanaf?

Afvallen en niet meer aankomen: wat hebben mensen die dit lukt met elkaar gemeen?

10 dingen die je absoluut moet weten over krachttraining en het vergroten van spiermassa!

Oh, zit het zo als het gaat om grotere spieren, spiermassa en krachttraining! Deel 1: 10 dingen die je moet weten over spieren en spiergroei.

Wat serveert het beste restaurant ter wereld voor € 285,- per couvert? Groente!

Hulp bij afvallen deel 18: van “te moe om te gaan sporten” naar “lekker fit”

Hulp bij afvallen deel 17: shop jezelf slank!

5 slimme keuzes die helpen om te gaan afvallen en op een gezond gewicht te blijven

Hulp bij afvallen deel 16: hoe voorkom je emotie eten?