lichaamsbeweging en afvallen

Afvallen en niet meer aankomen: wat hebben mensen die dit lukt met elkaar gemeen?

Afvallen en vervolgens je nieuwe gewicht handhaven. Ongeveer 1 op de 5 mensen krijgt dit voor elkaar om na een afslankperiode niet meer aan te komen. Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen?

Mensen die meer dan 10% van hun lichaamsgewicht verliezen en die na een jaar nog steeds niet aankomen laten een aantal interessante overeenkomsten zien.

De succesformule voor blijvend gewichtsverlies
Allereerst hebben deze mensen een actief leven. Ze hebben minimaal 1 uur lichaamsbeweging per dag. Bij vrouwen komt dit neer op het actief verbranden van ca. 2500 kcal per week en bij mannen op ca. 3200 kcal. Deze kcal worden vooral gebruikt voor (stevig) wandelen. Daarnaast hebben de mensen die niet opnieuw aankomen een calorie-arm en vet-arm eetpatroon. Ontbijten doet deze groep iedere dag en ze houden ook regelmatig hun gewicht in de gaten en weegt bijna de helft zich iedere dag. Bovendien reageren ze adequaat op een incidentele uitglijder. Zodra ze wat aankomen reageren ze daar snel op en zorgen ze dat hun gewicht weer hersteld wordt tot de gewenste waarde. Tenslotte houden deze mensen een constant gewicht door een regelmatig eetpatroon, zowel doordeweeks als in het weekend. Dus: geen cheat days of cheat weekends. Gewoon ouderwetse regelmaat en met mate genieten blijkt het devies te zijn.

Uit onderzoek blijkt ook dat hoe langer je in staat bent het nieuwe gewicht te behouden hoe groter de kans is dat dit zo blijft. Hierbij moet wel gezegd worden dat voldoende bewegen en het uitblijven van lichamelijke beperkingen en depressie deze kans vergroot.

Waarom sommige mensen toch weer aankomen
De mensen die na verloop van tijd toch weer aankomen laten ook overeenkomsten zien. Ten eerste neemt de hoeveelheid lichaamsbeweging bij deze mensen sterk af. Daarnaast neemt de hoeveelheid vet in het totale dieet aanzienlijk toe.

Hulp bij afvallen
Ben je recent afgevallen of wil je gaan afvallen en op gewicht blijven, maar vind je dat lastig. Ik help je graag om een plan te maken en uit te voeren dat ervoor zorgt dat jij ook op gewicht blijft. Neem contact op en we gaan direct aan de slag!

Lees hier het volledige onderzoek.

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Een slanke taille: ga je voor de waist trainer of voor een caloriebeperkt dieet + krachttraining?

Lichaamsvet: hoe kom je er aan en hoe kom je er vanaf?

10 dingen die je absoluut moet weten over krachttraining en het vergroten van spiermassa!

Oh, zit het zo als het gaat om grotere spieren, spiermassa en krachttraining! Deel 1: 10 dingen die je moet weten over spieren en spiergroei.

8 tips om je keuken zo aan te passen dat afvallen makkelijker wordt

Wat serveert het beste restaurant ter wereld voor € 285,- per couvert? Groente!

Hulp bij afvallen deel 18: van “te moe om te gaan sporten” naar “lekker fit”

Hulp bij afvallen deel 17: shop jezelf slank!

5 slimme keuzes die helpen om te gaan afvallen en op een gezond gewicht te blijven

Hulp bij afvallen deel 16: hoe voorkom je emotie eten?