boodschappen en afvallen

Hulp bij afvallen deel 17: shop jezelf slank!

In dit artikel in de serie “hulp bij afvallen” gaan we het hebben over boodschappen doen. Om vaker gezond te eten is het essentieel om zelf te koken en gezonde voedingsmiddelen in huis te hebben. Doorgaans kopen we onze voedingsmiddelen in de supermarkt of bestellen we die online. Dit is het eerste moment waarop je kiest welke voeding je gaat eten. Zodra je de voedingsmiddelen in huis hebt maak je die keuze opnieuw. Je kiest dan uit die producten wat je uiteindelijk op tafel zet of als tussendoortje eet.

Gezonde keuzes maken
Om ervoor te zorgen dat de kans zo groot mogelijk is dat je uiteindelijk gezonde keuzes maakt, is het belangrijk om vooral gezonde producten te kopen. De (online)supermarkt zit wat dat betreft een beetje tricky in elkaar. Enerzijds kan je er allerlei gezonde producten kopen als groente, fruit, volkoren graanproducten, bonen, vleesvervangers en vis. Anderzijds is er een ruim assortiment aan ongezonde voeding als snoep, chips, frisdranken, sterk bewerkte voeding, etc. Op zich fijn en praktisch dit allemaal op dezelfde plek beschikbaar is, maar lastig als je vooral gezond wil kiezen.

Maaltijden plannen
Om ervoor te zorgen dat je elke dag gezond kunt eten is het aan te raden om je maaltijden te plannen. Idealiter plan je 3 a 4 dagen vooruit waarbij je van tevoren bepaalt wat je die dagen gaat eten en welke voedingsmiddelen je daarvoor nodig hebt. Vervolgens maak je op basis van deze geplande maaltijden een boodschappenlijst op gebruik je een app. Dit helpt om de juiste keuzes te maken.

Boodschappenlijst
Uit onderzoek blijkt dat mensen die een boodschappenlijst / app gebruiken doorgaans een lagere BMI hebben en daarmee een gezonder lichaamsgewicht. Ook eten deze mensen overwegend gezonder dan mensen die geen boodschappenlijst  gebruiken.

Route
Naast de boodschappenlijst helpt het ook om een bepaalde route in de supermarkt aan te houden. Als je eerst de versafdelingen bezoekt, dan zal je karretje vooral gevuld raken met gezonde producten.

Ingrediëntenlijst
Hoe herken je gezonde producten in de supermarkt? Dit wordt vooral duidelijk uit de ingrediëntenlijst. Verse en gezonde producten hebben doorgaans maar 1 of hooguit een paar ingrediënten. Hoe langer de opsomming op het etiket, hoe meer bewerkt of minder gezond de voeding waarschijnlijk is.

Wat kan jij hiermee?
Probeer je gezonder te eten en maak je inmiddels gezonder keuzes, maar heb je nog niet het resultaat dat je zou willen? Body Ethics helpt je graag bij het bereiken van jouw doelen en biedt hulp bij afvallen. Neem contact op en we gaan direct aan de slag met een persoonlijk voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst!

Bron: Harvard Medical School

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Een slanke taille: ga je voor de waist trainer of voor een caloriebeperkt dieet + krachttraining?

Lichaamsvet: hoe kom je er aan en hoe kom je er vanaf?

Afvallen en niet meer aankomen: wat hebben mensen die dit lukt met elkaar gemeen?

10 dingen die je absoluut moet weten over krachttraining en het vergroten van spiermassa!

Oh, zit het zo als het gaat om grotere spieren, spiermassa en krachttraining! Deel 1: 10 dingen die je moet weten over spieren en spiergroei.

8 tips om je keuken zo aan te passen dat afvallen makkelijker wordt

Wat serveert het beste restaurant ter wereld voor € 285,- per couvert? Groente!

Hulp bij afvallen deel 18: van “te moe om te gaan sporten” naar “lekker fit”

5 slimme keuzes die helpen om te gaan afvallen en op een gezond gewicht te blijven

Hulp bij afvallen deel 16: hoe voorkom je emotie eten?